13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Trei străzi au fost inundate în urma ploilor de noaptea trecută

Craiova: Trei străzi au fost inundate în urma ploilor de noaptea trecută

În urma fenomenelor hidro-meteorologice care au avut loc în judeţul Dolj,  autorităţile ISU Dolj în cooperare cu  SGA Dolj şi CLSU Robăneşti,  au intervenit pentru evacuarea apei pe mai multe străzi ale Craiovei, dar şi în comuna Robăneşti.
În municipiul Craiova autorităţile au intervenit cu motopompe pe străzile Mirăslău, Homer, dar şi pe Aleea 4 Brestei, iar în judeţ a fost nevoie de intevenţia celor de la ISU în comuna Robăneşti, în satele Lăcriţa Mare şi Golfin, unde ploaia puternică a inundat mai multe gospodării.

SVSU Robăneşti a acţionat în com. Robăneşti, sat Lăcriţa Mare cu 30 voluntari pentru încărcarea sacilor cu nisip necesari pentru protejarea gospodariilor populaţiei.
Primarii, în calitate de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, supraveghează permanent evoluţia fenomenelor meteorologice şi sunt pregătiţi să acţioneze imediat alături de celelate forţe implicate şi să informeze prefectul judeţului în legătură cu situaţia din aceste sate inundate.
În urma primului bilanţ făcut pentru municipiul Craiova şi cele două sate din Robăneştii, reiese că 50 de locuinţe au fost inundate, 80 de anexe gospodăreşti, 57 de grădini şi curţi, dar şi 50 de subsoluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS