11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Păstrăvăria Brădișor, distrusă în proporție de 90% în urma inundațiilor

Vâlcea: Păstrăvăria Brădișor, distrusă în proporție de 90% în urma inundațiilor

Una din cele mai mari păstrăvării din România, complexul salmonicol de pe lacul Brădișor în județul Vâlcea, a fost aproape complet distrusă de inundațiile de săptămâna trecută, fiind afectată în proporție de 90%, a declarat miercuri, directorul Romsilva Vâlcea, Ioan Mihăilescu, transmite Agerpres.

„Este un dezastru, unul din cele mai mari complexe salmonicol a fost afectat complet de inundațiile de săptămâna trecută. S-au pierdut peste 90% din puieții de păstrăv. Niciodată nu am văzut un asemenea nivel al lacului de acumulare. Din păcate s-a ales praful și de pepiniera de lostrițe. Nu știu cât ne va lua până când îl vom pune pe picioare”, a precizat Mihăilescu.

Considerat cea mai mare păstrăvărie din țară, complexul salmonicol se află pe lacul de acumulare Brădișor de pe râul Lotru. Aceasta aparține regiei județene Romsilva și are ca obiect de activitatea creșterea păstrăvilor și a lostrițelor pentru comercializare și popularea râurilor din țară.
Înaintea inundațiilor de săptămâna trecută, la Brădișor erau peste 350.000 de exemplare de puiet de păstrăv și lostriță.

În urmă cu o săptămână viitura de pe râul Lotru a afectat acest complex, distrugându-l în proporție de 90%, rămânând sub 1.000 de exemplare de păstrăvi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS