26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Un bărbat s-a ales cu dosar penal pentru import de treninguri contrafăcute din China

Dolj: Un bărbat s-a ales cu dosar penal pentru import de treninguri contrafăcute din China

Un bărbat din județul Dolj, administrator de firmă, s-a ales cu dosar penal după ce a importat din China, prin Portul Constanța Sud – Agigea, câteva mii de treninguri contrafăcute, cu o valoare de piață, la prețul celor originale, de aproape jumătate de milion de lei, transmite b1.ro.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au declarat că poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au verificat un container sosit în Portul Constanța Sud – Agigea din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov. În urma acestui control au fost descoperite 2.300 de seturi de treninguri pentru bărbaţi, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 460.000 de lei dacă ar fi originale.
Marfa, care purta însemnele distinctive ale unei mărci celebre, a fost confiscată de către vameșii constănțeni.

În același timp, poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale, un bărbat de 47 de ani, cu domiciliul în judeţul Dolj, dosar penal pentru punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS