Acasă Actualitate ONU solicită 187 de milioane de dolari pentru ajutorarea celor 250.000 de...

ONU solicită 187 de milioane de dolari pentru ajutorarea celor 250.000 de persoane strămutate din Gaza

-

Șeful Agenției ONU pentru ajutorarea refugiaților palestinieni (UNRWA), Pierre Krahenbuhl, a declarat azi, la Amman, că este nevoie de 187 de milioane de dolari pentru a veni în ajutorul celor 250.000 de persoane strămutate în Fâșia Gaza din cauza conflictului cu Israelul, informează Agerpres.

„UNRWA are nevoie în prezent de 187 de milioane de dolari (circa 140 de milioane de euro) pentru a oferi ajutor de urgență pentru cele 250.000 de persoane strămutate”, a afirmat Pierre Krahenbuhl.
„Dintre cei care părăsesc adăposturile pentru a se întoarce acasă, mulți dintre ei nu își mai găsesc casele”, a mai spus el.

Un acord de încetare a focului acceptat de Israel și mișcarea islamistă Hamas, care controlează Fâșia Gaza, a intrat în vigoare azi, la ora 08:00 locală (ora 05:00 GMT) pentru 72 de ore și discuții urmează să înceapă pentru o pace mai durabilă.
Armistițiul reprezintă o „evoluție a evenimentelor binevenită”, însă „acesta nu este sfârșitul istoriei, sau sfârșitul nevoilor”, a mai adăugat Pierre Krahenbuhl în timpul conferinţei de  presă la Amman.

ȘTIRI VIDEO GdS