Acasă Actualitate MAE avertizează asupra pericolului infestării cu Ebola în timpul călătoriilor în Africa...

MAE avertizează asupra pericolului infestării cu Ebola în timpul călătoriilor în Africa de vest

-

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Africa de vest cu privire la epidemia de febră virală hemoragică (Ebola) înregistrată în trei state din această regiune – Guineea-Conakry, Liberia și Sierra Leone.

Întrucât boala este contagioasă, ţările unde virusul a fost confirmat prin analize de laborator (Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria), cele în care au existat cazuri prezumate, dar neconfirmate prin analize de laborator (Mali, Gambia, Senegal), precum şi celelalte state din vecinătatea focarului epidemic au dispus măsuri de prevenire şi au lansat campanii interne de informare a populaţiei.
Este de reţinut că nu există nici vaccin, nici tratament specific împotriva virusului Ebola. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în majoritatea cazurilor de infestare cu acest virus se ajunge la decesul bolnavului.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să renunţe la călătoriile care nu sunt necesare în Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone, iar celor aflaţi deja pe teritoriul acestor state, să urmărească mesajele emise de autorităţile locale și să respecte regulile de conduită şi de igienă recomandate.

 

ȘTIRI VIDEO GdS