21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsraelul anunță un armistițiu umanitar de șapte ore în Gaza

Israelul anunță un armistițiu umanitar de șapte ore în Gaza

Israelul a anunţat un armistiţiu „umanitar” de şapte ore, luni, în majoritatea teritoriului Gaza în timp ce se confruntă cu un val de indignare după atacul asupra unei şcoli ONU, soldat cu moartea a cel puţin zece palestinieni, potrivit Mediafax.
Atacul a avut loc în timp ce Israelul începea să se retragă unilateral din Fâşia Gaza.
Într-un comunicat al armatei difuzat în cea de-a 28-a zi a conflictului cu Hamas, Israelul a anunţat că se abţine, luni, de la orice tir timp de şapte ore de „fereastră umanitară”.
Încetarea focului va fi activă între orele 7.00 şi 14.00 GMT (10.00 şi 17.00 ora României), cu excepţia părţii situate la est de oraşul Rafah, în sudul enclavei, „unde au loc în continuare confruntări şi unde este menţinută prezenţa militară israeliană”, precizează textul.

Într-un comunicat publicat în primele ore ale zilei de luni, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că spre deosebire de miliţiile islamiste ale Hamas, care au tras în ultimele săptămâni mii de rachete ce au vizat civili israelieni, Israelul nu vizează civili palestinieni.

Duminică, 71 de persoane au murit în sectorul Rafah, potrivit echipelor de salvare locale, iar alte şapte au fost ucise în cursul serii în nordul Fâşiei Gaza.

Luni dimineaţa, înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului anunţat de Israel, zece palestinieni au fost ucişi în noi raiduri, potrivit serviciilor de intervenţie, ceea ce ridică bilanţul la 1.822 de morţi palestinieni în patru săptămâni de conflict.

Dar atacul de duminică împotriva unei şcoli administrate de agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA), transformată în centru de primire pentru aproximativ 3.000 de refugiaţi, a provocat indignarea comunităţii internaţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS