8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePutin a aprobat introducerea unei taxe pe vânzări în Rusia, pentru creşterea veniturilor regiunilor

Putin a aprobat introducerea unei taxe pe vânzări în Rusia, pentru creşterea veniturilor regiunilor

Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat în această săptămână introducerea unei taxe pe vânzări, care fusese eliminată în urmă cu zece ani, pentru creşterea veniturilor bugetare ale regiunilor, pe fondul problemelor economice amplificate de sancţiunile occidentale, relatează MarketWatch, potrivit Mediafax.

Creşterea economică a Rusiei a încetinit în ultimul an, iar măsurile Occidentului de a penaliza Moscova pentru anexarea Crimeei riscă să provoace stagnarea PIB, în acest an.
Autorităţile ruse, care trebuie să îşi respecte obligaţiile sociale asumate, caută noi mijloace pentru acoperirea deficitelor din bugetele regionale.

„La o şedinţă cu preşedintele Putin a fost luată decizia de a da dreptul regiunilor să introducă o taxă pe vânzări de până la 3%”, a declarat o persoană apropiată situaţiei, publicaţiei Wall Street Journal.
Nu este clar când va fi introdusă noua taxă.
Măsura trebuie să fie aprobată de către Parlament, care îşi va relua activitatea după vacanţa de vară.
Noua taxă va exercita o presiune suplimentară asupra activităţilor de afaceri din Rusia, în special asupra sectorului de consum care, potrivit băncii centrale, este unul dintre principalele motoare ale creşterii economice.

În schimb, această taxă va permite guvernelor regionale să se finanţeze fără să mai recurgă la pieţele de împrumut costisitoare.

Introducerea taxei va spori însă presiunile inflaţioniste şi va complica eforturile băncii centrale de a ţine sub control creşterea preţurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS