14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNATO: Numărul militarilor ruşi în Ucraina este în creştere

NATO: Numărul militarilor ruşi în Ucraina este în creştere

Numărul militarilor ruși este în creștere de-a lungul frontierei cu Ucraina, a afirmat ieri generalul american Philip Breedlove, comandantul forțelor NATO în Europa, în cursul unei inspecții a trupelor sale amplasate în Kosovo, potrivit AFP, informează Agerpres.

Efectivul acestora „a depășit 12.000 de soldați”, iar „numărul batalioanelor operaționale, a unităților speciale, a unităților de apărare antiaeriană, a unităților de artilerie este de asemenea în creștere”, a declarat presei generalul, la terminarea vizitei făcute misiunii de menținere a păcii în Kosovo.
„Tot felul de arme sunt masate în această zonă, între care arme de infanterie, vehicule blindate”, a adăugat el.
„Observăm elemente în mișcare venind din districtul militar central spre regiunea Rostov, unde se regrupează, se reunesc, sunt antrenate și se îndreaptă spre frontieră, iar apoi pot fi văzute desfășurate în Ucraina”, a explicat generalul Breedlove.

După ce ţările europene și SUA au anunțat marți noi sancțiuni împotriva economiei ruse pentru a-l constrânge pe președintele Vladimir Putin să-și sisteze sprijinul acordat separatiștilor proruși în estul Ucrainei, Rusia a denunțat ieri  măsurile „antirusești” și amenință Was

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS