15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEpidemia de Ebola dă peste cap traficul aerian în Africa

Epidemia de Ebola dă peste cap traficul aerian în Africa

Epidemia de febră hemoragică Ebola, care a ucis până acum 670 de persoane în Africa occidentală, a determinat compania aeriană panafricană Asky să îşi suspende zborurile spre Sierra Leone şi Liberia. Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, decizia a fost luată pe durată neprecizată. Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale şi OMS urmează să se reunească de urgenţă, transmite Hotnews.

Epidemia s-a declanşat la începutul anului în Guineea şi s-a extins în Liberia şi Sierra Leone, trei ţări vecine unde s-au înregistrat până în 23 iulie peste 1.200 de cazuri, dintre care 672 mortale, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Şi Nigeria a anunţat săptămâna trecută primul caz de Ebola pe teritoriul său: un liberian care călătorise cu avionul de la Monrovia la Lagos şi care a murit pe 25 iulie.
Tot în contextul încercării de oprire a extinderii acestei boli contagioase, care poate ucide,  Federatia liberiana de fotbal a decis azi, suspendarea tuturor activităţilor fotbalistice şi a celor conexe pe teritoriul ţării, a anunţat preşedintele acesteia, Musa Bility.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice şi ţesuturile persoanelor sau animalelor infectate. Febra pe care o provoacă este însoţită de hemoragii, vărsături şi diaree. Rata mortalităţii este între 25% şi 90% în rândul oamenilor şi nu există nici un vaccin omologat împotriva bolii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS