22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcii de la ETI încep construcția fabricii în septembrie

Turcii de la ETI încep construcția fabricii în septembrie

http://www.youtube.com/watch?v=RqRPSNBBHgA

\n

Firma tucească ETI, care urmează să deschidă o fabrică în Parcul Industrial din Craiova, va începe ridicarea acesteia în luna septembrie. În prezent, compania așteaptă obținerea avizelor pentru autorizația de construcție. Investiția se ridică la 36 de milioane de euro, dintre care șase milioane reprezintă ajutorul de stat.

Firma ETI Gida Sanayi Ve Ticaret A.Ş, prin investitorul român ETI European Food Industries SA Craiova Plant, va începe construcția fabricii de biscuiți în luna septembrie. Aceasta va fi ridicată în Parcul Industrial din Craiova, aflat în subordinea Consiliului Județean Dolj. Investiția va fi derulată în două etape, în prima urmând să fie construite halele de producție. „În această perioadă, firma așteaptă să obțină autorizația de construcție și bineînțeles, după cum știți, și-au stabilit sediul aici, în Incubatorul de Afaceri. Urmează ca în luna septembrie să înceapă efectiv lucrările, după obținerea tuturor autorizațiilor. Proiectul tehnic este gata“, a explicat administratorul Parcului Industrial Craiova, Marin Nicoli. Concret, este vorba despre avize precum cele pentru utilități, mediu sau siguranță. În ceea ce privește actele eliberate de primărie, acestea au fost obținute de către firmă  într-o singură săptămână, conform spuselor primarului Lia Olguța Vasilescu,

Peste 300 de locuri de muncă

Fabrica va fi structurată în mai multe secțiuni. Vor exista clădiri de producție (liniile de producție, zona de materiale nepreparate, cea de producere a siropurilor și a aluatului și clădirea de utilități), o zonă pentru cantină și vestiare, clădirea administrativă, o casă de oaspeți și o clădire amplasată la intrare, unde va fi și paza.
Investiția turcilor la Craiova are o valoare de 36 de milioane de euro, dintre care șase reprezintă ajutorul de stat oferit de Guvernul României firmei Eti European Food Industries. Ajutorul de stat a fost primit în luna aprilie, iar firma are la dispoziție patru luni pentru a se pune în ordine cu actele necesare. Proiectul este preconizat să se încheie în anul 2016, iar locurile de muncă vechiculate se ridică la peste 300. Contractul de superficie cu firma ETI a fost semnat pe 19 noiembrie 2013, iar pe 15 noiembrie 2013 a fost semnat și un protocol de colaborare între ETI, Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj, care urmărește stimularea creării de locuri de muncă stabile.
Conform autorităților, în alegerea Craiovei și a Parcului Industrial au contat conexiunile rapide pe care investitorii le au la dispoziție, și anume Aeroportul Craiova, Centura de Nord a municipiului și Drumul European E574 Craiova-București.

Situația actuală în Parcul Industrial

În Parcul Industrial din Craiova există, în acest moment, 37 de investiții finalizate sau în curs de realizare. Valoarea lor totală era, la data de 9 aprilie 2014, de 13.678.676 de euro, la aceeași dată fiind înregistrate și 770 de locuri de muncă. Pentru 2014-2020, pe lângă fabrica ETI, mai există două firme investitoare: una care se ocupă de fabricarea de construcții metalice și alta care are ca principală activitate comerțul cu amănuntul al cărnii și produselor din carne. Aceste două investiții se ridică la 53.000 de euro, iar fiecare firmă prognozează să aibă câte zece angajați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS