22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Ia te uită!

Blade 2

Distribuţia: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ron Perlman
Regia: Guillermo Del Toro
Acţiune – 2002

Din paginile cărţilor de benzi desenate Marvel Comics apare continuarea spectaculoasă a filmului de succes „Blade“ din 1998. Blade este jumătate om, jumătate vampir măcinat de dorinţa de a răzbuna blestemul cu care s-a născut şi de a salva rasa umană de la un Armageddon. În această nouă aventură, el trebuie să se coalizeze cu o echipă de vampiri extrem de puternici pentru a lupta cu un rival cum nu a mai întâlnit până atunci: o nouă specie de supervampir care, la rândul ei, are ca scop eradicarea ambelor rase.
Regizorul mexican Guillermo del Toro a reuşit să păstreze spiritul benzilor desenate din care primul „Blade“ a ţâşnit acum patru ani sub forma unui film cu puţină respectabilitate şi mult sânge. Aceast sequel e şi el plin ochi de acţiune. Blade e doar pe jumătate vampir. El înţelege natura creaturilor pe care le vânează, iar razele soarelui nu-l ucid. Scopul lui în viaţă e să extermine specia mai păcătoasă. Pentru că există vampiri buni şi răi şi nu poţi face diferenţa decât atunci când e prea târziu. Vampirii cei buni sunt dependenţi de sânge, dar cei malefici sunt adevărate animale de pradă şi au gâtlejuri precum bestiile din adâncul mărilor.
În esenţă, acesta e un film cu lupte. Coregrafia de balet a secvenţelor de luptă impresionează cel mai tare atunci când e accelerată şi când vampirii agili se preling ca nişte spectre pe ziduri. Vizual, filmul e unul dintre cele mai inovatoare producţii hollywoodiene cu subiect fantastic. Filmul a primit pe site-urile de specialitate nota 8,8.
21.00 – Prima TV

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS