16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpania va trimite un avion în Mali pentru recuperarea trupurilor membrilor echipajului cursei

Spania va trimite un avion în Mali pentru recuperarea trupurilor membrilor echipajului cursei

Guvernul spaniol va trimite un avion al forțelor armate care să ia parte la activitățile de recuperare a trupurilor victimelor avionului companiei spaniole Swiftair, care s-a prăbușit ieri în nordul Mali, pe durata unui zbor operat de Air Algerie, a anunțat azi vicepremierul spaniol Soraya Sáenz de Santamaría, transmite Agerpres.

Spania va trimite în țara africană un avion de transport C295 care se află în Dakar, în zona în care s-au găsit rămășițele epavei avionului care s-a prăbușit cu 110 de pasageri la bord și cei șase membri ai echipajului, toți spanioli. În plus, executivul spaniol a propus guvernului francez și participarea efectivelor din cadrul misiunii UE de antrenament din Mali, formate din membri ai unor echipe speciale.

Vicepremierul spaniol a precizat că aeronava și echipajul trecuseră de ultimele inspecții „cu rezultate satisfăcătoare”, în Marsilia, la 22 iulie. În plus, a mai spus Soraya Sáenz de Santamaría, compania aeriană Swiftair dispunea de toate autorizațiile pentru zbor, iar membrii echipajului trecuseră de toate testele de formare. Licența companiei pentru operațiuni de transport aerian data din 6 martie 1995.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS