10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetățenii români aflați în Cisiordania au plecat către București

Cetățenii români aflați în Cisiordania au plecat către București

Cei 15 cetățeni români aflați în Cisiordania au plecat, vineri dimineața, în jurul orei 0,45, către București, de la Tel Aviv, cu o aeronavă Tarom, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.
Cei 15 turiști aveau bilete pentru o cursă programată pe ruta Tel Aviv – Antalya, însă acest zbor nu a fost confirmat până la ora 22.00.

„S-a identificat soluția de îmbarcare la un zbor aparținând companiei Tarom, ce operează (…) pe ruta Tel Aviv — București. De altfel, toți cetățenii români au solicitat sprijinul pentru îmbarcarea cu destinația București”, precizează MAE.

Grupul de români a fost asistat permanent de reprezentanții Ambasadei României la Tel Aviv și ai Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah.

„Reprezentantul Oficiului român de la Ramallah s-a deplasat, de îndată, la hotelul unde erau cazați cetățenii români, unde a discutat cu aceștia, după care i-a asistat pe tot parcursul zilei. În jurul orelor 18,00, reprezentantul român al Oficiului din Ramallah a însoțit grupul de 15 cetățeni români pe tot parcursul traseului din Cisiordania, până la Aeroportul Internațional din Tel Aviv”, arată MAE.

De precizat că la sosirea grupului la Tel Aviv, consulul Ambasadei României la Tel Aviv s-a alăturat echipei consulare de la Ramallah și a asistat cetățenii români, pe toată durata procedurii de înregistrare și de control al pașapoartelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS