18.9 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrenul cu trupurile neînsuflețite ale victimelor zborului MH17 a ajuns la Harkov

Trenul cu trupurile neînsuflețite ale victimelor zborului MH17 a ajuns la Harkov

Trenul cu camere frigorifice care transportă corpurile neînsuflețite ale pasagerilor zborului MH17, doborât la 17 iulie probabil de o rachetă sol-aer, a sosit azi, la Harkov, oraș din estul Ucrainei dar controlat de guvernul de la Kiev, informează agerpres.ro.
Corpurile neînsuflețite ale victimelor urmează să fie remise delegației olandeze care le va transporta cu avionul la Amsterdam pentru a fi identificate înainte de a fi predate familiilor lor, prin intermediul serviciilor din țările lor.

Trenul, compus din cinci vagoane frigorifice, cu inscripția „Donbas”, a intrat mai întâi în gara Harkov-Balașovski, ca apoi să-și termine cursa în interiorul uzinei de tancuri Malâșev.
Potrivit unui lider al rebelilor, corpurile a 282 din cei 298 de ocupanți ai avionului malaezian au fost recuperate, precum și numeroase fragmente aparținând altor 16 victime.

Avionul Boeing 777, care efectua un zbor pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbușit joia trecută în estul Ucrainei, probabil doborât de o rachetă trasă dintr-o zonă controlată de „rebelii susținuți de Rusia”, potrivit SUA.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS