20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProprietarul feribotului sud-coreean Sewol, scufundat în luna aprilie, a fost găsit mort

Proprietarul feribotului sud-coreean Sewol, scufundat în luna aprilie, a fost găsit mort

Poliţia sud-coreeană a anunţat marţi că a descoperit trupul omului de afaceri Yoo Byung-Eun, proprietar, printr-un lanţ de filiale, al feribotului naufragiat în luna aprilie provocând moartea a peste 300 de persoane, scrie AFP, potrivit hotnews.ro.

Bărbatul, de 73 de ani, a fost găsit pe 12 iunie într-o livada din Suncheon, un oraş situat la 300 de kilometri de Seul.
Cadavrul, în stare avansată de descompunere, a fost foarte greu de identificat imediat şi nu s-au putut stabili repede cauzele decesului. La faţă locului au fost găsite mai multe sticle de băuturi alcoolice, a explicat presei şeful poliţiei din Suncheon, Woo Hyung-Ho.
„Nu ştim dacă este crimă sau sinucidere”, a declarat acesta. „Sperăm că analizele vor permite să aflăm mai multe şi să stabilim dată exactă a decesului”, a adăugat oficialul.

Yoo Byung-Eun era capul familiei care controla compania maritimă Chonghaejin Marine Co, proprietara feribotului Sewol scufundat pe 16 aprilie în largul coastei meridionale a Coreii de Sud cu 476 de persoane la bord, printre care 325 de liceeni.

Dintre cei 304 morţi, aproape 250 erau elevi la acelaşi liceu, aflat la sud de Seul, şi făceau o excursie cu şcoală.
Poliţia a emis un mandat de arestare pe numele lui Yoo Byung-Eun la scurt timp după naufragiu, dar bărbatul a stat ascuns.
Autorităţile au oferit o recompensă în valoare de 360.000 de euro pentru orice informaţie care ar fi dus la arestarea să.
Fiica lui, Yoo Som-Na, a fost arestată la Paris, unde este închisă în prezent, în aşteptarea extrădării în Coreea de Sud, decizie pe care o contestă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS