24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentul Ucrainei acuză în mod oficial Federaţia Rusă de implicare în acţiuni teroriste

Parlamentul Ucrainei acuză în mod oficial Federaţia Rusă de implicare în acţiuni teroriste

Rada Supremă de la Kiev a aprobat,azi, cu 234 de voturi, un proiect de hotărâre referitoare la emiterea unei „declaraţii a Parlamentului ucrainean privind combaterea răspândirii terorismului internaţional sprijinit de Federaţia Rusă”, transmite rador.ro.

„Conform datelor obţinute de autorităţile competente din Ucraina, este vorba despre un act terorist comis de militanţi care luptă împotriva Ucrainei în regiunea Doneţk cu sistem antirachetă ‘Buk’ furnizat de Federaţia Rusă. Ca urmare a acestui act barbar, au fost ucişi toţi cei aflaţi la bordul aeronavei. Acest lucru a fost posibil în urma sprijinului oferit rebelilor de către actuala conducere a Rusiei, care le-a furnizat echipament şi arme militare moderne, inclusiv sisteme de rachete pentru distrugerea aparatelor de zbor” – se arată în document, făcându-se referire la doborârea avionului malaezian în Doneţk.

De asemenea, Rada Supremă a Ucrainei îndeamnă UE, SUA şi alte ţări să ia măsuri urgente şi eficiente care să prevadă presiuni economice, politice şi diplomatice împotriva Rusiei, stat care „ameninţă securitatea Europei moderne şi a lumii”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS