12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictimele din avionul prăbuşit în Ucraina provin din nouă ţări

Victimele din avionul prăbuşit în Ucraina provin din nouă ţări

Vicepreşedintele departamentului european al companiei Malaysia Airlines a anunţat în noaptea de joi spre vineri că la bordul avionului prăbuşit în Ucraina se aflau 298 de persoane, dintre care 154 de olandezi, relatează AFP.
„La bord au fost 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului”, a declarat Huib Gorter, vicepreşedintele departamentului european al Malaysia Airlines, în cadrul unei conferinţe de presă pe aeroportul Amsterdam-Schiphol.
El a precizat ulterior că în afară de cei 154 de olandezi, la bordul avionului se aflau, de asemenea, 27 de australieni, 23 de malaysieni, 11 indonezieni, şase britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi şi un canadian. Naţionalitatea a peste 50 de persoane urmează să fie stabilită.

Ministerul belgian de Externe a precizat că în accident au murit cinci cetăţeni belgieni, ci nu patru. De asemenea, preşedintele francez, François Hollande, a declarat joi seară că la bordul avionului „puteau fi mai mulţi cetăţeni francezi”.
Directorul ONUSIDA a declarat vineri că „mulţi” dintre pasagerii avionului malaysian care s-a prăbuşit, joi seară, în Ucraina se deplasau la o conferinţă mondială pe tema SIDA, care urmează să aibă loc în acest weekend, la Melbourne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS