14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudenţi străini pentru o imagine nouă a Casei „Traian Demetrescu“

Studenţi străini pentru o imagine nouă a Casei „Traian Demetrescu“

Șase tineri din Hong Kong, Grecia, Canada, Malaezia, Letonia, cu experiență în publicitate, marketing și design, vor schimba imaginea Casei de Cultură „Traian Demetrescu“ și a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj în cadrul primei ediții a proiectului „ReBranders“ organizat de AIESEC, în perioada 14 iulie – 18 august.

Katherine Karr din Canada, Mandy Lee Meng Yee din Malaezia și Nektarios Stergiopoulos din Grecia și-au instalat laptopurile în una dintre sălile Casei de Cultură „Traian Demetrescu“ din Craiova și s-au apucat de treabă. Au ajuns de câteva zile în Craiova alături de ceilalți colegi din Hong Kong și Letonia la invitația AIESEC. Sunt pentru prima dată în România, iar experiența acumulată în anii de studiu îi va ajuta să schimbe imaginea Casei „Traian Demetrescu“ și a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj. Au vrut înainte de toate să cunoască orașul, așa că în primele zile au mers pe străzile urbei, au stat de vorbă cu oamenii pentru a cunoște mai bine locul, tradițiile, istoria comunității.
Au fost surprinși să descopere un oraș plin de istorie, clădiri vechi și un parc impresionant, Parcul „Nicolae Romanescu“. „Am venit cu trenul în Craiova și pe durata călătoriei am putut să văd o parte din România. În Craiova am descoperit multe clădiri frumoase, foarte interesante și totodată pline de istorie. Este pentru prima dată când părăsesc țara mea. Eu vin dintr-o oraș comercial, cu foarte multe magazine, restaurante. Voi le aveți pe ale voastre și îmi place că aveți grijă de clădiri și nu distrugeți istoria acestora. Mi-aș dori să mă întorc în Craiova peste zece ani să văd ce anume s-a schimbat și cât s-a îmbunătățit imaginea orașului“, a mărturisit Mandy Lee Meng Yee din Malaezia.
Katherine Karr s-a îndrăgostit în schimb de Parcul „Nicolae Romanescu“: „Îmi place să mă plimb pe străzile orașului. Acum câteva zile am fost în parc. Este unul dintre locurile mele preferate.
Mi-aș dori să se îmbunătățească imaginea clădirilor astfel încât Craiova să devină Capitală Culturală Europeană în 2021“.
Și pentru Nektarios Stergiopoulos, drumul în România, la Craiova, a fost primul în afara Greciei, țara din care provine. „Nu știam foarte multe despre Craiova și, odată ce am ajuns aici, am căutat cât mai multe informații. Am fost încântat să descopăr lucruri care vorbesc de tradiția românilor, pe care cu siguranță le voi implementa în munca noastră. Îmi plac clădirile și cred că Bănia se va transforma într-un oraș turistic foarte curând“.

Primele rezultate ale muncii internaționalilor

Nektarios Stergiopoulos s-a așezat din nou în fața laptopului pentru a desăvârși un prim produs. S-a ocupat de realizarea unui afiș pentru promovarea evenimentului organizat ieri de Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ în parteneriat cu Palatul Copiilor la Foișorul din Parcul „Romanescu“, „Vacanța în ritm de muzică și dans“ de la ora 18.00.
A adus câteva elemente grafice noi și logoului instituției de cultură. Întoarce ecranul pentru a cere părerea colegelor din echipa internaționalilor. Primește încuviințarea printr-un semn discret al capului. E pe drumul cel bun. Așa că merge mai departe. A auzit că instituția de cultură la a cărei rebranduire lucrează pregătește pentru luna august un eveniment important: a doua ediție a Simpozionului de sculptură. Este vorba de o manifestare cu participare internațională, așa că se gândește deja la acest proiect.
„Nektarios Stergiopoulos va încerca să facă grafice pentru a doua ediție a Simpozionului de sculptură organizat de Casa de Cultură «Traian Demetrescu», care se va desfășura pe durata lunii august. Pentru că este o ediție cu participare internațională, mesajul va trebui să aibă o calitate europeană. Internaționalii vor să se implice activ.
Ne bucurăm că au venit alături de noi, că AIESEC Craiova ne-a propus acest proiect pe care l-am primit cu brațele deschise fiindcă este nevoie de rebranding peste tot, nu numai la noi, ci la toate instituțiile, organizațiile fie ele culturale sau nu, cu atât mai mult cu cât suntem angrenați și în competiția pentru câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021. Trebuie în permanență să ne calibrăm și recalibrăm mesajul pentru a ajunge cât mai bine la beneficiarul de cultură. Încă din prima zi au identificat câteva probleme care trebuia corijate: logoul, website-ul Casei de Cultură. Ei vin din afara țării, unii şi din afara continentului și văd lucrurile cu alți ochi. Am mare încredere că lucrurile vor ieși bine“, a precizat Cosmin Dragoste, managerul Casei de Cultură „Traian Demetrescu“.

Haine virtuale noi

Ideile se concretizează în ceea ce privește schimbarea imaginii on-line a instituției de cultură. Katherine Karr se ocupă de crearea paginii de facebook, pagina de website a Casei de Cultură „Traian Demetrescu“, în vreme ce Mandy Lee Meng Yee pune la punct toate detaliile și informațiile care vor apărea pe cele două pagini online ale instituției de cultură pentru ca „totul să fie ușor de accesat“.
„Voi încerca să fac cât mai vizibile paginile de facebook și website pentru ca atunci când oamenii accesează adresele on-line ale Casei de Cultură «Traian Demetrescu» să dorească să se mai întoarcă. Aș vrea să adaug cât mai multe poze cu clădirile pline de istorie pe care le aveți în Craiova și totodată cu Casa de Cultură «Traian Demetrescu». Foarte interesant este muzeul casei de cultură, așa că se vor regăsi imagini interesante și din acel spațiu expozițional“, ne lămurește Katherine Karr. Mandy Lee completează: „Voi schimba și logoul, dar nu în totalitate. Vom încerca să-l modificăm un pic ca să-l facem mai atractiv, pentru ca oamenilor să le placă, să fie ușor de reținut și recunoscut“.
Privirile li se lipesc din nou de ecranul calculatorului. Și-au propus să facă multe lucruri, așa că nu au timp de pierdut. Casa de Cultură „Traian Demetrescu“, spun ei, are potențial, așa că vor să o îmbrace în haine virtuale noi, care să o ajute să se claseze printre primele cele mai accesate instituții de cultură din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS