21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSerbia primeşte ajutor nerambursabil de 80 milioane de euro de la UE

Serbia primeşte ajutor nerambursabil de 80 milioane de euro de la UE

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Belgrad, Michael Davenport, a declarat că Serbia va primi de la UE un ajutor nerambursabil de 80 de milioane de euro din Instrumentul pentru Asistenţa de Preaderare (IPA). „Din fondurile IPA sunt prevăzute pentru acest an 30 de milioane de euro şi încă 50 din fonduri suplimentare, transmite rador.ro.
La Conferinţa donatorilor de la Bruxelles s-a colectat mai mult decât ne-am aşteptat şi aceasta demonstrează solidaritatea”, a explicat Davenport. El a mai adăugat că fondurile vor fi direcţionate în trei sectoare – refacerea şi reconstrirea infrastructurii la nivel local, salvarea culturilor de pe terenurile agricole inundate şi reconstrucţia caselor distruse.

Davenport a avertizat că fondurile europene trebuie cheltuite în mod transparent şi corect. El a subliniat că Serbia poate conta, în baza documentaţiei depuse, şi pe ajutoare din Fondul european de solidaritate şi a reamintit că la Conferinţa donatorilor de la Bruxelles, Japonia a oferit Serbiei un credit cu o dobândă de 0,01 %, rambursabil în 40 de ani, că Olanda, Marea Britanie, Elveţia şi Banca Europeană de Investiţii au oferit granturi, dar realizarea lor depinde de instituţiile Serbiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS