20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBătaie pe locurile de muncă de la Carrefour

Bătaie pe locurile de muncă de la Carrefour

Sute de gorjeni s-au prezentat ieri-dimineaţă la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu pentru a participa la interviurile programate pentru obţinerea unui loc de muncă la supermarketul Carrefour din oraş. Acesta va fi deschis în toamnă, în partea de sud a municipiului, în mall-ul Târgu Jiu Shopping City. Pentru a putea intra la interviu, cei interesaţi s-au înscris în prealabil, astfel încât să poată participa la selecţiile organizate miercuri, joi şi sâmbătă. Cele 200 de posturi disponibile au fost anunţate vacante şi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, iar organizatorii interviurilor au primit peste o mie de solicitări şi CV-uri din partea celor care se află în căutarea unui loc de muncă şi speră să obţină un contract din partea administraţiei supermarketului Carrefour care va funcţiona la Târgu Jiu.   

Cei mai mulţi sunt tineri

Primii cetăţeni au venit la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu încă de la ora 8.00, însă nu s-a putut intra decât în ordinea înscrierii pe un tabel şi doar când un reprezentant al angajatorilor ieşea periodic din clădire şi anunţa persoanele care sunt programate să intre la interviu. Modalitatea respectivă de lucru a fost aleasă pentru a se evita aglomeraţia şi blocajele. „A fost prima zi de interviuri. Noi vom avea recrutări pentru minimum 200 de posturi. Am programat recrutările pe parcursul a trei zile pentru a acoperi cele 200 de posturi pe care le-am anunţat ca fiind disponibile. Este vorba de casieri, lucrători comerciali, electricieni, vânzători, operatori, stivuitorişti, recepţioneri de marfă, contabilitate primară. Nu avem o centralizare totală a celor înscrişi, dar sunt foarte mulţi. Vom face o centralizare pentru fiecare zi de recrutări. Dar avem şi în incinta clădirii o urnă unde pot fi depuse CV-uri şi se face înscrierea. Şansele vor fie egale la evaluare, chiar dacă s-au înscris telefonic sau vor depune CV-ul în urnă. Este greu de avansat o cifră a celor care vor fi evaluaţi. Noi vom sta în cele trei zile de dimineaţa şi până la 7 seara. După evaluarea dosarelor, vor trece două-trei săptămâni până la primirea răspunsului de angajare. Au venit mulţi locuitori din Târgu Jiu, dar sunt şi din judeţ. Partea de conducere a magazinului este aproape completă. Ne dorim să avem cât mai multe locuri de muncă pentru oraş. Noi vom colabora pe zona de produse proaspete cu producători din zonă şi să venim în întâmpinarea solicitărilor clienţilor cu ceea ce este necesar“, a declarat Florin Popescu, directorul Carrefour Târgu Jiu.

Peste 10.000 de şomeri

În judeţul Gorj sunt în prezent peste 10.000 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi. Unul dintre cei prezenţi ieri la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu îşi caută de două luni un loc de muncă şi a lucrat ca vopsitor. Bărbatul a declarat că va accepta orice post numai să fie angajat. Alt tânăr care a venit la interviuri este absolvent de studii superioare şi încă nu a intrat în câmpul muncii. „Am văzut anunţul pe internet şi am depus şi eu o solicitare. Sper să am şanse să fiu angajat, indiferent de locul de muncă pe care va trebui să lucrez. Este o oportunitate pentru noi, tinerii, să avem astfel de oferte pentru că nu apar în fiecare lună şi mai ales în număr aşa de mare. Şansele cred că sunt mult mai bune, mai ales că locuiesc în Târgu Jiu şi sunt 200 de locuri disponibile. Aştept să văd dacă voi fi contactat“, a spus Claudiu Ion Copotoiu, din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS