16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Duicu, doctor în ştiinţe militare după intrarea în PSD

Adrian Duicu, doctor în ştiinţe militare după intrarea în PSD

\n

Adrian Duicu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi preşedinte al PSD Mehedinţi, i-a şocat atât pe profesorii care l-au avut elev la Liceul Economic „Teodor Costescu“ din Drobeta Turnu Severin, cât şi pe foştii săi colegi de clasă. Cu toţii au aflat că cel care în liceu abia trecea clasa, având note de 2, 3 şi 4, și-a trecut mai târziu în CV un titlu de doctor în ştiinţe militare. Duicu a fost, acum doi ani, extrem de relaxat la întâlnirea cu colegii şi profesorii din liceu. Acesta şi-a consultat amuzat catalogul, iar un profesor chiar a comentat cu voce tare: „Nu am crezut niciodată că o să ajungi unde eşti!“.
Vicepreședintele PSD la nivel național, arestat preventiv acum de DNA, a absolvit cu brio cursurile Universității Naționale de Apărare „Carol I“ în anul 2006.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 30 iunie, ca preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, să rămână în arest preventiv. Duicu e urmărit penal de DNA într-un dosar în care e acuzat pentru şapte infracţiuni, printre care trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi instigare la dare de mită. Potrivit referatului DNA, Duicu ar fi comis trafic de influenţă inclusiv în sediul guvernului, în biroul premierului. Victor Ponta a negat că ar avea o implicare în acest caz.
Procurorii susţin că Adrian Duicu i-a promis unui apropiat al său, Ştefan Ponea, că îşi va folosi influenţa asupra mai multor funcţionari publici (membri ai guvernului, funcţionari publici din conducerea MAI, şeful IGPR) ca să îl menţină temporar pe acesta în funcţia de şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească într-o funcţie de conducere la Inspectoratul General al Poliţiei Române, şi anume director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, precum şi să o numească pe soţia lui Ponea într-o funcţie de conducere la DNA.

Teza de doctorat a lui Duicu este plagiat?

Teza de doctorat a lui Adrian Duicu, baronul PSD de Mehedinţi, ar putea să intre în malaxorul comisiilor care ar trebui să stabilească dacă e vorba de un plagiat sau nu. Multe fragmente din teza de doctorat a lui Duicu sunt copiate integral din alte surse, necitate sau citate necorespunzător.
Duicu este doctor în ştiinţe militare al Universităţii Naţionale de Apărare (UNAP) „Carol I“, titlu sub îndrumarea profesorului Mihail Vasile-Ozunu, general în rezervă.
Gabriel Florin Moisescu, rectorul UNAP, susține că va exista o reacţie oficială fie din partea UNAP, fie din partea Ministerului Apărării Naţionale, instituţia de învăţământ fiind o unitate militară a Armatei. „Nu aşteptaţi o reacţie imediată. Instituţia nu este obligată să aibă o reacţie. Dar nu vă faceţi probleme, avem reglementări foarte clare. A fost o comisie doctorală care a evaluat acea lucrare“, a explicat generalul Gabriel Florin Moisescu, rectorul UNAP.
„O teză de doctorat este validată de o şcoală doctorală a unei universităţi. Este obrazul acelei universităţi. Este interesul ei, pentru prestigiul ei, să ia nişte măsuri“, a precizat profesorul Adrian Badea, de la Politehnica Bucureşti, vicepreşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS