27.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu: Nu am ajuns la un acord pe reducerea CAS din cauza incompetenței Guvernului

Traian Băsescu: Nu am ajuns la un acord pe reducerea CAS din cauza incompetenței Guvernului

Preşedintele Traian Băsescu susţine în acest moment o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu premierul Ponta şi cu ministrul finanţelor, Ioana Petrescu, pe tema legii privind reducerea CAS.

„Nu am ajuns la un acord din cauza incompetenței Guvernului. Nu am avut argumente cifrice care să mă facă mai liniștit. S-a venit doar cu o afirmație: reducerea CAS scoate la suprafață munca la negru, creeaz locuri de muncă noi, argumente extrem de volatile. O echipă foarte nepregătită, singura abordare pe care o are și premierul și ministrul de Finanțe este politică. Am fost întrebat dacă fiind om de dreapta nu sunt de acord cu reducerea CAS. Sigur că sunt de acord, dar fiind președinte, sunt om de România. Eu am mai trăit prin experiența unui prim-ministru iresponsabil, Călin Popescu Tăriceanu, care a mărit pensiile, salariile și ne-am trezit în situația din 2009-2010. Cu Parlamentul am mai avut o experiență: creșterea salariilor profesorilor cu 50%.
Reprezentanții Guvernului nu au fost astăzi în măsură să-mi dea explicațiile de care aveam nevoie. Mă așteptam ca măcar doamna ministru să vină cu o foaie A4. Dacă priviți expunerea de motive a legii, veți constata că însăși analiza Guvernului arată deficitul neacoperit de 5 miliarde”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS