21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Inundaţii locale în comuna Gherceşti

Dolj: Inundaţii locale în comuna Gherceşti

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele 24 de ore, în comuna doljeană Pielești, sat Pârșani, s-au produs scurgeri de pe versanți și torenți, ceea ce a dus la creșteri bruște de niveluri și debite pe pârâul Teslui, fără depășirea cotelor de apărare, fiind inundată partea carosabilă a DJ 641 Mischii – Caracal, în localitatea Pielești, sat Pârșani, zona de sub traversare a podului de cale ferată, pe o lungime de 40 m cu o înălțime a lamei de apă de 15- 20 cm.
S-au înregistrat și creșteri bruște de niveluri ce au produs viituri rapide, cu efect de inundaţii locale, pe un sector neîndiguit al pârâului Teslui, în comuna Ghercești, sat Teisani. Aici s-au inundat prin revărsare 6 grădini riverane pârâului, datorită precipitațiilor însemnate cantitativ înregistrate în interval, scurgerilor de pe versanți și propagării.
Pentru limitarea pagubelor și apărarea zonei, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj din cadrul Administraţiei Bazinale Apă (ABA) Jiu a intervenit cu mijloace umane și materiale: o autobasculantă cu nisip, două autoutilitare, 15 muncitori şi personal TESA.
S-au încărcat 300 saci cu nisip, din care 200 s-au folosit pentru apărarea gospodăriilor respective, iar 100 au fost constituiți ca rezervă.
Conform prognozei elaborate de Compartimentul Prognoze Bazinale al ABA Jiu în următorul interval, nivelurile și debitele pe râul Jiu și afluenți, vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitaţiilor înregistrate, celor prognozate şi propagării.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS