9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Bulgaria închide a patra mare bancă din ţară

Bulgaria închide a patra mare bancă din ţară

Bulgaria va închide Corporate Commercial Bank (CCB), a patra mare bancă din ţară, de unde lipsesc dosare de credite în valoare de 1,8 miliarde euro, iar activele băncii vor fi transferate la filiala Credit Agricole Bulgaria, care va fi naţionalizată, informează businessmagazin.ro.  „Licenţa CCB va fi retrasă şi va fi lansată procedura de insolvenţă”, a declarat guvernatorul băncii centrale a Bulgariei (BNB), Ivan Iskrov.

Ministrul de Finanţe Petar Ciobanov a declarat în Parlament că soluţia este acceptată de Comisia Europeană, cu care autorităţile bulgare sunt în contact permanent: „Lipsesc dosarele unor credite în valoare de 3,5 miliarde de leva (1,8 miliarde euro) acordate de CCB. Probabil că au fost distruse, ceea ce ne face să ne gândim la un abuz premeditat”, a explicat Ciobanov.

El a adăugat că în urma unui control de audit nu s-a putut stabili capacitatea împrumutaţilor de a rambursa creditele, constatându-se că acestea au legătură cu acţionarul majoritar al băncii, Ţvetan Vassilev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS