10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanțul cutremurului din Mexic și Guatemala: patru morți și 25.000 de sinistrați

Bilanțul cutremurului din Mexic și Guatemala: patru morți și 25.000 de sinistrați

Bilanțul seismului care a lovit luni zona de graniță dintre Mexic și Guatemala a fost ridicat marți la patru morți și 25.000 de sinistrați, potrivit autorităților mexicane și guatemaleze, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Cea mai recentă victimă cunoscută este un mexican în vârstă de 74 de ani, mort în urma prăbușirii casei sale la Huixtla, o localitate în regiunea de coastă a statului Chiapas, în sudul Mexicului, a făcut cunoscut directorul regional al apărării civile, Luis Manuel Garcia.

Un alt bărbat de 74 de ani, tot din Huixtla, și un altul în vârstă de 51 de ani au murit prinși sub dărâmăturile unor ziduri.

Din aceeași sursă, bilanțul răniților din Mexic a urcat marți la 37, fără să se precizeze cât de grave sunt cazurile.

În Guatemala, autoritățile au anunțat luni moartea unui nou-născut în urmă prăbușirii elementelor unui plafon fals într-un spital.

Seismul, cu magnitudine 6,9, s-a produs luni la ora 11.24 GMT, la 47 de kilometri sud de orașul mexican Tapachula (statul Chiapas), învecinat cu Guatemala.

În Mexic au fost distruse aproape 3.000 de imobile și 46 de școli.

În Guatemala, președintele Otto Perez a declarat marți starea de catastrofă naturală în șapte departamente de la granița cu Mexicul lovite de cutremur. Această măsură permite facilitarea ajutorului acordat persoanelor.

Ultimul bilanț a anunțat peste 25.000 de sinistrați în Guatemala, în timp ce numărul răniților se ridică la peste 100, iar aproximativ 500 de case au fost avariate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS