16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfganistan: Abdullah Abdullah respinge rezultatul votului alegerilor şi se declară învingător

Afganistan: Abdullah Abdullah respinge rezultatul votului alegerilor şi se declară învingător

Abdullah Abdullah a respins rezultatul numărătorii voturilor care indica un avans clar al oponentului său Ashraf Ghanis şi s-a declarat, vineri, câştigător al alegerilor prezidenţiale din Afganistan. transmite hotnews.ro. „Fară nici o îndoială, suntem câştigătorii alegerilor”, a declarat Abdullah, în faţa a câteva mii de susţinători adunaţi la Kabul.
Luni seara, rezultatele parţiale anunţate de  Comisia Electorală Independentă arătau că Ghani a obţinut 56,4% dintre voturi faţă de 43,5% obţinute de Abdullah.
Preşedintele Comisiei pentru numărarea voturilor, Ahmad Yusuf Nuristani,  a anunţat, însă, că rezultatele anunţate nu sunt cele finale, urmând etapa examinării contestaţiilor, acţiune ce urmează să fie desfăşurată de către Comisia de contestaţii.

Echipa lui Addullah Abdullah, care susţine că votul a fost fraudat masiv în favoarea lui Ashraf Ghani, a denunţat imediat „o lovitură de stat” împotriva poporului, instigată de Comisia Electorala Independentă, în timp ce Ghani revendică o victorie „în cadrul regulamentului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS