9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Voiculescu în faţa deciziei Curţii de Apel Bucureşti în dosarul ICA

Dan Voiculescu în faţa deciziei Curţii de Apel Bucureşti în dosarul ICA

Dan Voiculescu va fi prezent, astăzi de la ora 11.00, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se va judeca un nou termen în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), în care, în 2013, Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Judecătorii vor audia astăzi martorii și dacă va fi timp, va asculta și pledoariile finale ale apărătorilor mogulului media și ale procurorilor, potrivit evz.ro.

Dosarul ICA, care a fost trimis la tribunal în 2008, este judecat de un nou complet de magistraţi format din judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea. Tot azi, 7 iulie, ar urma sa fie audiaţi inculpaţii, iar aparătorii acestora ar trebui să pună concluzii în acest proces. Preşedintele completului de judecată a menţionat că instanţa va inainta o notă către Baroul Bucureşti, pentru a desemna avocaţi din oficiu, în situaţia în care, la urmatorul termen, aparatorii aleşi ai inculpaţilor nu vor putea fi prezenţi pentru a spune concluzii sau nu vor dori sa facă acest lucru.

Avocaţii mogulului au solicitat strămutarea dosarului la o altă instanţă, cerere ce urmează să fie judecată abia pe 24 septembrie.

La termenul de 1 iulie, Camelia Bogdan, preşedintele completului, a respins mai multe excepţii, cereri de amânare şi de recuzare înaintate de avocaţii lui Voiculescu şi a extins sechestrul pus pe averea preşedintelui fondator al PC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS