10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM a înaintat preşedintelui Băsescu propunerile de eliberare din funcţie a trei magistraţi

CSM a înaintat preşedintelui Băsescu propunerile de eliberare din funcţie a trei magistraţi

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţia de judecător a Anişoarei Topor, din cadrul Judecătoriei Focşani, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni.

În aceeaşi şedinţă, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţia de procuror a lui Dumitru Cismaru, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni.
Totodată, Plenul CSM a hotărât respingerea cererii de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de procurorul Dumitru Cismaru.

Plenul CSM a hotărât, de asemenea înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţie a lui Aurel Ştefan Tripa, judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni.
S-a reţinut faptul că, raportat la hotărârea de condamnare definitivă nu pot fi incidente alte cauze de eliberare din funcţie prevăzute de lege, respectiv eliberare din funcţie prin pensionare sau eliberare din funcţie, ca urmare a demisiei, astfel încât Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererilor de eliberare din funcţie prin pensionare, respectiv de eliberare din funcţie prin demisie, formulate de către Tripa Aurel Ştefan.
În prezent Tripa Aurel Ştefan este suspendat din funcţie ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS