20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Ministrul Turismului își asumă integrarea operelor lui Brâncuși în patrimoniul UNESCO

Gorj: Ministrul Turismului își asumă integrarea operelor lui Brâncuși în patrimoniul UNESCO

Florin Jianu, ministrul delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, aflat într-o vizită la Târgu Jiu, a declarat își asumă integrarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în patrimoniul UNESCO.
„În ceea ce privește integrarea lui Brâncuși în patrimoniul UNESCO, aș dori să îmi asum această sarcină din partea Guvernului, să facem demersurile pentru acest lucru, o să-mi fac temele, o să iau materialele necesare și o să mă ocup și o să revin cu informații pe măsură ce lucrurile evoluează”, a afirmat Florin Jianu.
În context, primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a menționat că ansamblul monumental al sculptorului Constantin Brâncuși va fi înscris în patromoniul UNESCO anul viitor.
În această toamnă, la Târgu-Jiu sunt așteptați mai mulți specialiști din partea UNESCO, care vor analiza operele sculptorului gorjean, vizita făcând parte din etapele necesare includerii Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în patrimoniul UNESCO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS