12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn şofer român a blocat un cartier francez, din cauza unor scurgeri de la cisterna pe care o conducea

Un şofer român a blocat un cartier francez, din cauza unor scurgeri de la cisterna pe care o conducea

Pompieri, poliţişti şi personal de la o firmă au rămas mobilizaţi aseară în jurul unei cisterne încărcate cu 13.000 de litri de produs neidentificat care prezenta scurgeri, la Bourgoin-Jallieu, în sud-estul Franţei. Şoferul român a fostaudiat în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit antena3.ro.
Alerta a fost dată marţi seara după ce s-au constatat scurgeri din cisternă, pe care a şoferul a parcat-o în faţa uzinei PCAS, în apropierea cazărmii pompierilor.   
Celule de intervenţie chimică au fost trimise rapid să intervină, de la cazărmile din Bourgoin-Jallieu, Vienne şi Seyssinet-Pariset, iar circulaţia a fost interzisă pe strada respectivă.
   
„Am refuzat camionul, deoarece încărcătura nu era conformă cu aşteptările noastre. Produsul pe care-l aşteptam, diclorohexan, arată ca o apă translucidă. Prelevarea pe care am efectuat-o din cisternă avea culoarea unui suc”, a declarat Marc Cavaletti, din conducerea PCAS.
   
Inspectând cisterna, pompierii au constat numeroase scurgeri. Produsul s-a răspândit pe drum, prezentând risc de poluare, în apropierea râului Bion, aflat la aproximativ 100 de metri distanţă.
Firma PCAS a oferit pompierilor ajutor cu oameni şi logistic. „Ca măsură de securitate, ne-am oprit producţia. Ne punem la dispoziţie toate mijloacele de pompare, stocare, inclusiv de personal”, a declarat reprezentantul firmei.
Identificarea produsului era aşteptată miercuri dimineaţa, iar cei 13.000 de litri au fost transferaţi în cisterne de câte 1.000 de litri care au fost depozitate într-un loc de decantare în incinta PCAS. Intervenţia s-a desfăşurat mai greu din pricina unei averse de ploaie. Alt camion era aşteptat să vină din Italia miercuri dimineaţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS