9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: Dacă există sprijinul partidului, sunt pregătit să candidez pentru funcția de președinte

Ponta: Dacă există sprijinul partidului, sunt pregătit să candidez pentru funcția de președinte

Premierul Victor Ponta, președintele PSD, a afirmat, luni, că le-a spus colegilor săi din Comitetul Executiv al partidului că este gata să candideze pentru funcția de președinte al țării, dacă îl susțin în acest demers, potrivit Agerpres.
„Eu le-am spus colegilor mei că, dacă există sprijinul lor, sunt pregătit pe 1 august să le cer sprijinul pentru a candida la funcția de președinte.
Geoană a spus foarte clar un lucru pe care l-a zis tot timpul, că, dacă voi candida eu, mă va sprijini și apreciez acest sprijin. După ce luăm această decizie în data 1 august, după aceea trebuie să avem încă o dată o discuție foarte clară cu aliații noștri — UNPR și PC — pentru că va fi vorba de un candidat comun al celor trei partide și bineînțeles pregătim ceea ce trebuie să aibă candidatul, și anume proiectul de țară, ceea ce ne dorim să facem nu doar în perioada mandatului parlamentar și guvernamental care expiră în 2016, dar și în perioada până în 2019”, a spus Ponta la Orăștie, după ședința informală a Comitetului Executiv al PSD.
El a adăugat că la Comitetul Executiv social-democrații a avut o discuție informală cu colegii din conducerea organizațiilor locale, cu cei din Parlament, cu miniștrii.

„Am stabilit în mod informal calendarul structurilor noastre statutare și anume Comitet Executiv și Consiliu Național în data de 1 august, Congresul va avea loc undeva după 10 septembrie. Până pe 1 august se fac toate pregătirile și procedurile și pe 1 august cine va dori să candideze trebuie să anunțe în fața Consiliului Național. A fost o discuție de 4-5 ore în care au luat cuvântul majoritatea colegilor prezenți și pot să vă spun că este o atmosferă de mare hotărâre și că de data aceasta cred că vom câștiga”, a menționat Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS