8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActualul vice al CJ Gorj - ceasuri şi bijuterii de zeci de mii de euro

Actualul vice al CJ Gorj – ceasuri şi bijuterii de zeci de mii de euro

Proaspătul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Robert Dorin Filip, este unul dintre cei mai bogaţi aleşi judeţeni, în ciuda faptului că este cel mai tânăr dintre aceştia, respectiv 28 de ani. Consilierul judeţean este fiul primarului din Rovinari, Dorin Filip, om de afaceri înainte de a intra în administraţie. Tot cu afaceri se ocupă şi Dorin Filip junior, patron al unui club de noapte din Rovinari. Potrivit declaraţiei de avere, publicată în această lună, Dorin Filip junior deţine trei terenuri (păşuni şi fâneţe) în Târgu Jiu, şase suprafeţe de pădure în comuna Dăneşti şi tot la Dăneşti un teren folosit pentru păşunat. Cinci dintre suprafeţele de pădure au fost cumpărate anul trecut. Consilierul judeţean mai deţine două apartamente în Rovinari şi un spaţiu de zece metri pătraţi. Dorin Filip mai are un Hyunday Santa Fe din 2013 şi o remorcă.

Colecţie de ceasuri şi bijuterii de 19.000 de euro

În declaraţia de avere a mai fost consemnat faptul că actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj deţine o colecţie de ceasuri şi bijuterii în valoare de 19.000 de euro. Averea lui Dorin Filip junior a suferit câteva modificări de la începutul mandatului şi până în prezent, în ceea ce priveşte colecţia de ceasuri şi bijuterii. La intrarea în Consiliul Judeţean Gorj, respectiv în anul 2012, Robert Filip consemnase în declaraţia de avere că are o colecţie de ceasuri şi bijuterii în valoare de 75.000 de euro. În anul 2013, valoarea colecţiei a scăzut la 49.000 de euro, pentru ca în declaraţia de avere de anul acesta să fie trecută suma de 19.000 de euro. Anul acesta, Dorin Filip junior a obţinut o sumă importantă din vânzarea unui spaţiu comercial pe care îl deţinea la Rovinari. Spaţiul are o suprafaţă de 101 metri pătraţi pentru care Filip a primit de la Rovimob SRL suma de 90.000 de euro. Actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj are şi o datorie bancară de 45.000 de euro, printr-un credit scadent în 2032.

Chirie de la firma lui Hernan Crespo

În ceea ce priveşte veniturile, Robert Dorin Filip a câştigat anul trecut ca manager al Madofil Star SRL suma de 8.470 de lei. De asemenea, dintr-un spaţiu închiriat la SC Catena a obţinut suma de 6.960 de euro, iar dintr-un spaţiu închiriat la SC OMV Petrom suma de 5.383 de lei. Tot dintr-un contract de închiriere cu firma Geyvision LC SRL a câştigat suma de 500 de euro. Firma Geyvision SRL administrează o afacere la care, printre investitori, se regăseşte şi fostul fotbalist argentinian Hernan Crespo. Societatea, controlată de afacerişti italieni, a deschis o fabrică la Rovinari care se ocupă de producerea de camere video pentru supraveghere. În declaraţia de avere depusă în 2013, veniturile obţinute de Robert Filip din contractul de închiriere cu firma Geyvision au fost de 2.000 de euro. Fabrica de producere de sisteme de supraveghere video a fost deschisă în anul 2012. În ceea ce priveşte veniturile vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, tot potrivit ultimei declaraţii de avere, acesta a mai obţinut anul trecut suma de 831 de lei din investiţii BCR şi 7.901 lei din indemnizaţia de consilier judeţean. Robert Filip mai este membru neretribuit în AGA la Tisprest SA, firmă a Consiliului Judeţean Gorj, care a intrat în faliment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS