15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii doljeni şi bulgari acţionează împreună la "Frontiera Albastră"

Poliţiştii doljeni şi bulgari acţionează împreună la „Frontiera Albastră”

În perioada iunie – septembrie 2014, ca în fiecare an în perioada sezonului estival, poliţiştii doljeni şi cei din Vidin desfăşoară activităţi comune care au drept scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pentru cetăţenii români care aleg să îşi petreacă concediile în staţiuni de pe teritoriul bulgar.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, acest gen de activităţi se desfăşoară în zonele care converg frontierei comune româno-bulgare, urmărindu-se creşterea securităţii traficului rutier, respectiv prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea prevederilor legale şi în special nerespectarea regimului legal de viteză.

Oamenii legii au în vedere verificarea şi depistarea în trafic a vehiculelor care nu îndeplinesc condiţiile de a fi admise în circulaţie pe drumurile publice.
Poliţiştii doljeni care se vor afla pe teritoriul Bulgariei vor acorda sprijin colegilor bulgari în verificarea documentelor cetăţenilor români şi autovehiculelor înmatriculate în România, urmând ca în acelaşi mod să acţioneze şi poliţiştii bulgari angrenaţi în activităţile de pe teritoriul ţării noastre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS