19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea Parlamentului a aprobat Declarația prin care se solicită demisia președintelui

Conducerea Parlamentului a aprobat Declarația prin care se solicită demisia președintelui

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au aprobat proiectul Declarației Parlamentului în care se solicită demisia președintelui Traian Băsescu în varianta propusă de președinții celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu și Valeriu Zgonea, informează Agerpres.  Secretarul Camerei Deputaților Nicolae Mircovici a explicat, la finalul ședinței Birourilor Permanente, că pe ordinea de zi a acesteia s-a aflat și o altă variantă de declarație, aparținând grupurilor PNL.

„Au fost susținute amândouă, deși s-a considerat că elementele care sunt cuprinse în una sunt și în cealaltă și că e vorba mai mult de un aspect de mândrie, pe de-o parte, iar pe de altă parte, dorința de a ține fiecare la textul lui. S-a supus la vot și cu 16 voturi pentru, o abținere și cinci voturi împotrivă s-a votat varianta propusă de președinții Tăriceanu și Zgonea”, a declarat Mircovici.

Singura modificare în textul declarației este aceea că președintelui Traian Băsescu nu i se va mai cere „demisia de onoare”, ci pur și simplu demisia ca atare.

„La textul declarației s-a făcut o propunere în Birourile Permanente reunite în sensul că nu putem să vorbim de o demisie de onoare, ci pur și simplu să se ceară demisia. S-a apreciat că dacă ar fi vorba de o demisie de onoare, n-ar fi trebuit solicitată”, a mai spus Mircovici.

Pe ordinea de zi a plenului reunit al Parlamentului de marți, pe lângă punctul referitor la Declarația Parlamentului, se va afla și proiectul de hotărâre privind modificarea art. 4 din Hotărârea Parlamentului nr. 18/2013 privind constituirea Comisiei comune a Parlamentului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS