17.6 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii români au obţinut două medalii de aur la Olimpiada de Informatică

Elevii români au obţinut două medalii de aur la Olimpiada de Informatică

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii, dintre care două de aur, una de argint şi una de bronz, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 18 – 23 iunie, la Jena, în Germania.  
Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C.D. Loga“ din Timişoara, laureat cu aur şi la ediţia de anul trecut, şi de Rareş-Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu“ din Bistriţa.
Medalia de argint i-a revenit lui Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popovici“ din Cluj-Napoca, iar medalia de bronz a fost primită de Radu Szasz, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. Brediceanu“ din Lugoj (judeţul Timiş).
La cea de a XXI-a ediţie a CEOI au participat 38 de concurenţi din zece ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.
Elevii români revin în ţară astăzi, la ora 23.40, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“. Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS