31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare pentru uciderea Elodiei Ghinescu

Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare pentru uciderea Elodiei Ghinescu

Poliţiştul Cristian Cioacă a fost condamnat astăzi la o pedeapsă de 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu șapte ani, informează Mediafax.ro. Magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti, care în această după amiază s-au pronunţat definitiv, au schimbat încadrarea juridică a faptei din „omor” în „lovituri cauzatoare de moarte”, după ce la ultima înfăţişare din acest dosar instanţa de judecată a pus în discuţie din oficiu schimbarea încadrării juridice în acest sens. De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis majorarea valorii daunelor morale pe care poliţistul trebuie să le plătească familiei Ghinescu. Astfel, se majorează de la 100.000 de euro la 150.000 de euro despăgubirile pentru Emilia Ghinescu şi de la 50.000 de euro la 100.000 de euro despăgubirile pentru Robert Constantin Ghinescu, fratele Elodiei.

Totodată, se majorează despăgubirile reprezentând daune morale pentru Patrick-Matei Cioacă, fiul poliţistului şi al avocatei, de la 100.000 de euro la 130.000 de euro, stabilindu-se ca  prestaţia periodică lunară acordată acestuia să fie achitată de Cioacă până la împlinirea de către copil a vârstei majoratului, iar după această dată până la finalizarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani.

Avocata lui Cristian Cioacă: Este o condamnare de compromis, pentru alte interese

Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a declarat astăzi, după condamnarea definitivă a poliţistului, că este „o condamnare de compromis, pentru alte interese” şi că este o hotărâre „greşită”, adăugând că nu poate să explice „raţiunea din considerente juridice”. „Este o hotărâre greşită, nu am nici un dubiu”, a spus Maria Vasii. Avocata a mai afirmat că poliţistul „se va preda, bineînţeles”, adăugând că acesta „niciodată nu a avut altă atitudine decât de supunere şi respect faţă de organele judiciare”. Cioacă se poate preda la orice secţie de poliţie, în caz contrar el urmând să fie căutat de Poliţia Judeţeană Argeş, în condiţiile în care are domiciliul în acest judeţ.

Mama Elodiei Ghinescu: Trebuia detenţie pe viaţă

Emilia Ghinescu, mama Elodiei Ghinescu, consideră că pedeapsa de 15 ani şi opt luni primită de Cristian Cioacă este una foarte uşoară. ”Mi-a omorât fiica şi i-a batjocorit cadavrul. Merita o pedeapsă mult mai mare. Mi-am pierdut copilul din cauza lui. A fost totul premeditat, merita o pedeapsă pe viaţă sau cel puţin 25 de ani de închisoare”, a declarat Emilia Ghinescu, citată de Mediafax.

După pronunţarea verdictului, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu s-a declarat şi ea ”profund dezamăgită” de această sentinţă. „Este o pedeapsă mult prea blândă pentru o faptă atât de gravă (…) Sunt total nemulţumită de această sentinţă, mult prea blândă pentru o faptă atât de gravă, de omor şi de profanare de cadavre”, a spus Crina Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS