15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Pompierii simulează un incendiu la un centru comercial

Mehedinţi: Pompierii simulează un incendiu la un centru comercial

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va organiza mâine, în intervalul orar 9.30-10.30, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, cu mai multe situaţii tactice, la un centru comercial din municipiul Drobeta Turnu Severin (zona Aluniş).

Potrivit unui comunicat al ISU „Drobeta”, exerciţiul se înscrie în Programul anual de pregătire şi are ca scop perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea operaţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.
Se va simula intervenţia pentru stingerea unui incendiu izbucnit în galeria centrului comercial şi în hipermarket, dar şi salvarea persoanelor rămase blocate în spaţiul comercial.

La exerciţiu vor participa aproximativ 40 de pompieri şi 9 autospeciale de intervenţie din cadrul ISU „Drobeta”, personalul obiectivului, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi şi Serviciul de Ambulanţă Mehedinţi, cu care ISU „Drobeta” cooperează în astfel de situaţii.
Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Drobeta” şi a complexului comercial adresează scuze clienţilor pentru eventualele neplăceri cauzate de această acţiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS