12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateExerciţii militare cu participarea forțelor aeriene din 11 state membre ale NATO, în Bulgaria

Exerciţii militare cu participarea forțelor aeriene din 11 state membre ale NATO, în Bulgaria

Un program de aplicații la care vor participa aviațiile militare din 11 state ale NATO a început astăzi în spațiul aerian al Bulgariei, exerciţiul urmând să se desfăşoare timp de zece zile, transmite Agerpres.ro citând agenția Xinhua. Principalul obiectiv al programului de exerciții desfășurat sub auspiciile Agenției Europene de Apărare (European Defense Agency) este „sincronizarea acțiunilor în desfășurarea operațiunilor comune în situații de criză internațională și sporirea capacității Uniunii Europene pentru transportul pe cale aeriană a trupelor, armamentului și echipamentelor”, după cum a menţionat ministerul bulgar al Apărării într-un comunicat, precizând că aplicațiile se vor desfășura într-un cadru tactic care va fi cât mai apropiat de cel întâlnit în operațiunile reale de luptă în condițiile actuale.

La aplicații participă 19 avioane din Bulgaria, Germania, Franța, Italia, Belgia, Olanda, Norvegia, Spania, Republica Cehă, Lituania și Grecia, plus 800 de militari. Printre aparatele de transport trimise de aceste state se regăsesc C-130 Hercules, C-27 Spartan, C-297 Casa și C-160 Transall. Bulgaria participă cu avioane de luptă MIG-29, iar Grecia a trimis și un avion de recunoaștere AWACS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS