15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Peste 650 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţiştii de la Rutieră

Olt: Peste 650 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţiştii de la Rutieră

Poliţiştii de la Rutieră şi de lucrătorii de la Ordine Publică Olt au aplicat peste 650 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni desfăşurate la sfârşitul acestei săptămâni la nivelul judeţului. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, scopul acţiunii este prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, vineri şi sâmbătă, pe raza judeţului Olt, au fost prezenţi în stradă 85 de poliţişti de la rutieră şi 52 de poliţişti de ordine publică, fiind utilizate 25 de aparate radar.

Poliţiştii olteni au constatat 11 infracţiuni, dintre care 9 la regimul circulaţiei şi au aplicat 666 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 109.896 lei.
Dintre sancţiunile aplicate, 398 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru depăşiri neregulamentare, 6 pentru consum de alcool şi 251 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, poliţiştii au reţinut 34 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 5 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 11 pentru depăşiri neregulamentare, 6 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi 12 pentru alte abateri de circulaţie. Pentru neregulile constatate, poliţiştii olteni au retras şi 10 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS