18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrifturile controlate organizate de Ford au atras tinerii craioveni

Drifturile controlate organizate de Ford au atras tinerii craioveni

http://www.youtube.com/watch?v=RpWMwhKlrdY

\n

Circa 1.000 de persoane s-au înscris la programul Ford Driving Skills for Life, pentru a învăța să facă anumite manevre la volan care le-ar putea salva viața în trafic, atunci când sunt în pericol.

Astăzi a avut loc cea de-a doua zi a programului Ford Driving Skills for Life (abilități de a conduce în siguranță), un program gratuit de conducere defensivă, organizat în parcarea interioară de la uzina auto, cu intrare pe la Poarta 2. Câteva sute de tineri au fost programați să ia parte la activități ce implică îndemânare la volan, atenție și manevrarea autovehiculului folosind anumite trucuri care te pot ajuta să ieși din încurcătură, atunci când se întâmplă ceva neplăcut în trafic. Deși tinerii au fost așteptați încă de la primele ore ale dimineții, unii au venit mai târziu de ora programată. ”Studenții nu se trezesc așa devreme sâmbăta”, glumea unul dintre traineri.

Drifturi controlate și multă adrenalină

După ce au făcut drifturi pe pistă cu Ford Fiesta sub atenta supraveghere a instructorilor, tinerii care coborau din mașină fie erau entuziasmați de ceea ce încercaseră, fie le tremurau picioarele de emoție, dar spuneau că au învățat multe lucruri noi, care îi vor ajuta pe stradă, atunci când vor conduce propriile mașini. ”A fost super! Am făcut un drift puțin ajutat, controlat, și instructorul te învață cum să procedezi, cum să reacționezi în cazul în care ți se întâmplă chestia asta, când ești la volan. Am încercat și cu mașina mea, dar acum am o mașină mai nouă, cu ESP pe ea și nu mă lasă să fac ceea ce am făcut aici”, a spus Dan, un tânăr din Craiova.

”Am avut o experiență inedită, pentru că mașina aceasta este dotată cu niște cauciucuri special făcute pentru a derapa într-un mod neobișnuit, un lucru pe care noi nu îl putem face la mașinile noastre de zi cu zi. Cauciucurile de la mașinile noastre au aderență și nu ne permitem să facem aceste ”giumbușlucuri”, dacă pot să le spun așa. Instructorul ne învață cum să control mașina într-o situație de urgență, în cazul în care autoturismul subvirează și ne învață să controlăm (vehiculul – n.r.), astfel încât să-l aducem pe drumul pe care voiam să-l parcurgem. Am reușit cu driftul acesta, dar initial am avut problem de control. Este ceva cu care nu te întâlnești pe fiecare zi. Aici se face la o viteză foarte mica. În realitate, se poate întâmpla la o viteză foarte mare și te ajută să controlezi mașina”, a spus Miertoiu Mihai Cristian, în vârstă de 19 ani, care astăzi a participat la programul Ford Driving Skills for Life.

În echipa pilotului de raliuri Bogdan Marișca, tinerii erau adunați ca ciorchinele. Printre ei s-au numărat și multe fete, care au dorit să învețe lucruri noi despre condusul în siguranță. ”Am fost invitată aici, în urma unei tombole. Am fost sunata și le-am spus că pot să particip. A fost destul de interesant și o chestiune din care poți să înveți. Am învățat să fac drift controlat și să fiu foarte atentă la volan când conduc, dar și să pun frână atunci când sunt chestii neprevăzute. Au fost foarte utile sfaturile de la instructor. Sper să mă ajute și în practică aceste sfaturi. În general, conduc foarte mult și mi-au fost chiar foarte utile”, a declarant Corina Mitică, de 25 de ani.

O altă tânără s-a dat jos de la volanul mașinii B-Max cu care făcuse teste de virare rapidă și de frânare bruscă. Mâinile și picioarele îi tremurau de emoție și din cauza adrenalinei. ”Am avut emoţii la început, apoi mi-am revenit. Mi-a fost mai greu la viraj, adică virajul şi frânarea bruscă nu se completau una cu cealaltă. Până la urmă, mi-a ieşit. Mă ajută mult ceea ce am învăţat aici. Cu siguranţă voi fi mai vigilentă în trafic”, a spus Gabriela Radu.

Evenimentul a fost organizat la Craiova de Ford Motor Company Fund, divizia filantropică a Ford Motor Company, în perioada 13-15 iunie 2014. Programul gratuit de conducere defensivă adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani și care posedă un permis de conducere se încheie duminică după-amiază.


Editor: Ionuţ Nica

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS