30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDetroitul, salvat cu 20 de capre

Detroitul, salvat cu 20 de capre

Managerul unui fond de hedging din Statele Unite, cu active în administrare de șase miliarde de dolari, a început un program pentru a ajuta Detroitul, oraş cu multe proprietăţi părăsite şi cu grave probleme financiare, aducând 20 de capre care să pască iarba înaltă de pe terenurile neîngrijite, informează dailymail.co.uk.
„Pentru cea mai mare parte a lumii, soluţia în cazul oraşului Detroit, împovărat de datorii, ar fi banii. Dar pentru un manager de fond de hedging, soluţia sunt caprele“, scrie cotidianul american New York Times.
Mark Spitznagel, fondatorul Universa Investments, a adus 20 de capre să pască printre casele abandonate şi ruinele din cartierul Brightmoor.
„Este un experiment de agricultură urbană. Caprele sunt o modalitate eficientă de amenajare a peisajului“, a declarat investitorul despre planul său de a lăsa caprele să pască liber prin cartier.
Caprele ar trebui să ajungă până la un număr maxim de 60 în această vară şi provin de la ferma lui Spitznagel. În timpul liber, managerul de fond de hedging creşte capre şi produce brânză la o fermă pe care o deţine în Northport, Michigan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS