11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul CA al Poştei Române accelerează procesul de dezvoltare şi diversificare a serviciilor companiei

Noul CA al Poştei Române accelerează procesul de dezvoltare şi diversificare a serviciilor companiei

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din Poşta Română a revocat Consiliul de Administraţie (CA) şi directorul general al companiei. Noii membri ai Consiliului de Administraţie, numiţi marţi, 10 iunie sunt: Alexandru Petrescu, Dante Stein, Ludwik Sobolewski, Adrian Cighi, Benait Plescka, Rodica Bizdoaca si Sorin Diţă.
Noul Director General al Companiei Naționale Poşta Română SA este Alexandru Petrescu, care în ultimii doi ani a deţinut poziţia de director executiv al Poştei Române, fiind şi preşedinte al Comisiei de Privatizare. Petrescu este licenţiat în economie la University of Wales, fiind specializat în Business Administration. La Londra a deţinut mai multe poziţii de conducere în sistemul financiar-bancar din Regatul Unit. Are dublă cetăţenie, română şi britanică.
Ludwik Sobolewski este Director General al BVB şi a condus timp de şapte ani Bursa de la Varşovia. Dante Stein a fost consilier al premierului Victor Ponta, iar Adrian Cighi este reprezentant al Fondului Proprietatea.
Mandatul noului Consiliu de Administraţie este centrat atât pe priorităţile procesului de privatizare cât şi pe relansarea activităţii companiei în sectoarele tradiţionale, de poştă şi curierat, precum şi în domenii noi pe care compania urmează să le dezvolte: serviciile financiar-bancare şi broker de asigurări.
Compania Naţională Poşta Română este cel mai mare operator de servicii poştale, cu o reţea teritorială de 5.680 de oficii poştale.
Statul român deţine 75% din acţiunile Poştei Române, 25% din acţiuni fiind deţinute de Fondul Proprietatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS