15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis și Blaga vor avea mâine o întâlnire comună cu delegaţia FMI

Iohannis și Blaga vor avea mâine o întâlnire comună cu delegaţia FMI

Şeful Partidului Democrat Liberal (PDL), Vasile Blaga şi preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Klaus Iohannis, împreună cu reprezentanţi ai celor două formaţiuni politice, urmează să aibă mâine o întâlnire comună cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI), informează România Liberă citând Mediafax.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a precizat că întâlnirea cu FMI va avea loc miercuri, la ora 11.30, şi că delegaţiile celor două partide care vor fi prezente la întâlnirea cu reprezentanţii FMI vor fi stabilite astăzi, în forurile de conducere ale celor două partide. Ialomiţianu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Boc, a arătat că la întâlnire va ridica problema ca reducerea CAS cu 5 puncte procentuale să nu fie însoţită de măsuri compensatorii sau de tăierea banilor pentru investiţii. El a adăugat că PDL va propune şi introducerea pachetului de măsuri de relansare fiscală care este depus la Parlament şi va ridica problema legată de investiţii, de lipsa de transparenţă a cheltuirii banului public, având în vedere faptul că, prin modificarea legii finanţelor publice, banii se împart prin ordin al ministrului Dragnea şi nu prin hotărâre de Guvern, ca până acum.

La rândul său, deputatul PDL Alexandru Nazare a precizat, într-un comunicat, că PDL va ridica la întâlnirea cu FMI de miercuri problema investiţiilor la autostrada Comarnic-Braşov şi va cere premierului Ponta şi ministrului Şova să prezinte de urgenţă stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Braşov pentru a nu repeta experienţa Bechtel. Alexandru Nazare, vicepreşedinte PDL, le solicită premierului Ponta şi ministrului Șova să facă publice negocierile cu constructorii şi finanţatorii autostrăzii Comarnic-Braşov, precum şi corespondenţa cu Eurostat în această problemă.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional a venit, în 2 iunie, la Bucureşti, pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cea mai importantă temă de pe agenda discuţiilor cu autorităţiile vizând posibilitatea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la jumătatea anului. Misiunea va analiza în principal execuţia bugetară din primele cinci luni ale anului, precum şi perspectivele privind creşterea economică şi încasările la bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS