15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFemeia care a șantajat-o pe președinta ÎCCJ a fost reținută

Femeia care a șantajat-o pe președinta ÎCCJ a fost reținută

Femeia care a şantajat-o pe preşedinta ÎCCJ, Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a fost reţinută noaptea trecută de procurorii DNA, informează b1.ro. Procurorii cer azi Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 30 de zile a acesteia. Procurorii DNA au anunțat că a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, ora 03.40, a inculpatei Mariana Rarinca, pentru infracţiunea de şantaj.

Potrivit unui comunicat al DNA, în ordonanţa de reţinere se arată că în perioada aprilie – 3 iunie, Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, „cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial”.

„Mai mult, inculpata a ameninţat persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post de televiziune) a unor date compromiţătoare despre aceasta şi familia acesteia, susţinând că deţine înscrisuri şi alte mijloace de probă cu care îşi poate proba afirmaţiile”, a mai precizat DNA.

În schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii presupus compromiţătoare, Mariana Rarinca i-ar fi cerut judecătoarei Livia Stanciu 20.000 de euro, într-o convorbire telefonică.

Mariana Rarinca a fost dusă la audieri la DNA în urma unor percheziţii care au avut loc luni, în municipiul Galaţi, dintre care una la punctul de lucru al unui agent economic. Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă Mariana Rarinca va fi arestată preventiv pentru 30 de zile, la propunerea procurorilor anticorupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS