27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Voiculescu, amânare până pe 1 iulie în dosarul ICA

Dan Voiculescu, amânare până pe 1 iulie în dosarul ICA

UPDATE (12:15) Magistrații de la Curtea de Apel Bucureşti au decis astăzi să amâne judecarea dosarului ICA, în care este implicat și Dan Voiculescu, pentru data de 1 iulie, relatează B1 TV. Decizia a fost luată după invocarea unor chestiuni procedurale de drept.


(11:59) Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator, a primit astăzi o nouă amânare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este acuzat de o fraudă record de 60 de milioane de euro, scrie gandul.info. Liderul conservatorilor a fost condamnat pe fond la cinci ani de închisoare cu executare, iar acum este judecat în apel, însă traseul în instanţă al dosarului său este caracterizat mai mult de a amânări. După ce judecătorul Stan Mustaţă a fost arestat înaintea termenului din 29 aprilie, acum judecătorul Florică Duţă a făcut cerere de pensionare şi unele informaţii indică faptul că de ceva vreme nu a mai venit la instanţă. Instanţa a amânat astăzi dosarul fără a da o dată exactă, punându-se în discuţie faptul că judecătorul Florică Duţă a primit decizia de pensionare, caz în care nu mai există continuitate a completului de judecată. Deşi a fost anunţată ca înlocuitorare a lui Stan Mustaţă, judecătoarea Luminiţa Cristiu-Ninu nu a mai intrat în sala de judecată, în locul ei fiind prezentă judecătoarea Carmen Constanţa Balaci.  

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) va decide astăzi dacă dosarul va fi scos de pe rol şi redistribuit aleatoriu unui nou complet. Recent s-a dat o hotărâre a colegiului de conducere a CAB care a stabilit ca în aceste cazuri dosarele se scot de pe rol si se alege un complet de judecată aleatoriu. Până acum judecătorii dintr-un complet puteau fi înlocuiţi iar judecarea dosarului putea să înainteze, acum însă judecata este oprită până când se alege un nou complet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS