17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn copil de doi ani şi nouă luni ne cere sprijinul

Un copil de doi ani şi nouă luni ne cere sprijinul

http://www.youtube.com/watch?v=rAg8dZlPSgo

1.100 de euro s-au adunat în urma donaţiilor oferite de oameni cu suflet la balul caritabil organizat pentru Andreea Maria Piezerel. Pentru ca operaţia să fie posibilă, fetiţa mai are nevoie de aproximativ 700 de euro.

Andreea Maria Piezerel, fetiţa de doi ani şi nouă luni diagnosticată la naştere cu sindromul Pierre Robin, a participat joi seară la primul bal organizat special pentru ea. Iniţiativa aparţine Fundaţiei Gazeta de Sud şi hotelului-restaurant Meliss, cu scopul nobil de a strânge bani pentru investigaţiile şi intervenţiile chirurgicale de care fetiţa are nevoie.
Oamenii cu suflet care au răspuns invitaţiei de a participa la Balul Caritabil au avut parte de un spectacol excepţional oferit în dar de Dana Torop şi Feedback Band, Dynamic Band, trupa de dansuri „Evenimente de Neuitat“ şi Damayanthis Popescu. Impresionate de povestea Andreei, la bal au luat parte şi reprezentantele Asociaţiei de Copii cu Cerinţe Educative Speciale, mame care la rândul lor au acasă copii cu diverse probleme medicale grave.
„Este firesc să întinzi o mână de ajutor pentru un copil aflat în suferinţă. Gestul nostru este normal, la fel vom reacţiona pentru orice părinte sau copil care ne cere ajutor, pentru că şi noi, la rândul nostru, avem nevoie de sprijin pentru copiii noştri“, a spus Adriana Preda, preşedinta ACCES.

Pe 15 iunie, fetiţa este programată
la operaţie

Cei prezenţi la Balul Caritabil au avut şansa să o cunoască pe Andreea, au avut posibilitatea să asculte povestea acestui copil chiar din gura părinţilor, prezenţi la eveniment. „Pentru a respira, fetiţa noastră are nevoie de traheostomă permanentă. Dacă, la naştere, şansele de supravieţuire date de medici erau minime, în prezent, Andreea are şanse de recuperare de 90%. Andreea are maxilarul inferior subdezvoltat, bărbia foarte mică și din această cauză tendinţa limbii este de a cădea în faringe, îngreunând respiraţia, iar cerul gurii este incomplet închis, în formă de U“, a povestit emoţionat Marian Piezerel, tatăl fetiţei.
În urma evenimentului caritabil organizat de Fundaţia Gazeta de Sud şi hotel-restaurant Meliss s-au strâns 1.100 de euro. Pe 15 iunie, Andreea este programată la o serie de intervenţii chirurgicale pentru refacerea boltei palatine la o clinică privată din Timişoară. Pentru ca intervenţiile chirurgicale să poată fi făcute, Andreea mai are nevoie de 700 de euro.

Contul în care puteţi face donaţii

Fiecare putem contribui pentru a o ajuta pe Andreea să aibă o viaţă normală. Donaţiile pot fi făcute în contul RO86INGB0000999901804921, deschis la ING Bank, pe numele tatălui fetiţei, Marian Piezerel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS