Acasă Actualitate Şeful Poliţiei Pantelimon, pus sub control judiciar

Şeful Poliţiei Pantelimon, pus sub control judiciar

-

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar începând cu data de 2 iunie 2014, până la finalizarea urmăririi penale în cauză, faţă de inculpatul Alexandru Adrian Şovar, ofiţer de poliţie, şef al Poliţiei Oraşului Pantelimon, Jud. Ilfov, cercetat pentru infracţiunile concurente de luare de mită, furt calificat, dare de mită.
În Ordonanţa de dispunere a controlului judiciar se menţionează că există date şi aspecte care conturează suspiciunea rezonabilă, potrivit căreia, Şovar Alexandru-Adrian a primit, în luna iulie 2013, suma de 600 de dolari de la o persoană care era cercetată penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice. Banii au fost primiţi pentru ca, din prisma atribuţiilor de şef al Poliţiei Oraşului Pantelimon, să ajute persoana respectivă să obţină o soluţie favorabilă în acel dosar penal.

Ulterior, în aceeaşi lună, inculpatul Şovar Alexandru-Adrian, în sediul Poliţiei oraşului Pantelimon, jud. Ilfov, i-a dat 300 de dolari, unui subofiţer de poliţie aflat în subordinea sa, astfel încât să o ajute pe persoana menţionată în dosarul penal în care era cercetată pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 14 mai 2014, Şovar Alexandru-Adrian, în timpul unui dialog înregistrat ambiental în cauză, a luat ceasul de mână deţinut de denunţător şi a refuzat să-l restituie.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Şovar Alexandru-Adrian trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție sau organul desemnat cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție;
d) să nu se aproprie de denunţătorii, martorii şi ceilalţi suspecţi sau inculpaţi din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;
d) să nu depășească granițele României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent.
În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS