12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: A fost semnat contractul pentru reabilitarea termică a unor blocuri din Slatina

Olt: A fost semnat contractul pentru reabilitarea termică a unor blocuri din Slatina

Astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea termică din fonduri europene a unor blocuri din municipiul Slatina, informează agerpres.ro

Potrivit documentului, vor fi reabilitate termic 108 apartamente din șase blocuri din Slatina. Acesta este al doilea contract de finanțare din fonduri europene pentru anveloparea unor blocuri de locuit din municipiu, în valoare de 2,84 milioane de lei, din care 1, 6 milioane de lei finanțare nerambursabilă.

Primăria Slatina a mai depus, anul trecut, alte cinci cereri de finanțare din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare termică a blocurilor.

Primul contract cu finanțare din fonduri nerambursabile europene pentru reabilitarea termică a blocurilor din municipiul Slatina, în valoare de 2,9 milioane de lei, a fost semnat la finalul lunii februarie ADR S-V Oltenia, fiind primul pe care Agenția l-a demarat cu o administrație publică locală județele din această regiune. Conform contractului semnat în februarie, vor fi reabilitate termic șapte blocuri din municipiul Slatina.

Suma totală solicitată de municipiul Slatina pentru reabilitarea blocurilor este de aproape șapte milioane de euro, în cererile de finanțare din fonduri nerambursabile fiind cuprinse 91 de blocuri. Cele șapte milioane de euro solicitate pentru blocurile din Slatina reprezintă aproximativ 33% din fondurile totale alocate Olteniei pentru sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe.

Cele 91 de imobile pentru care sunt solicitate fonduri europene în vederea reabilitării reprezintă 15% din totalul blocurilor din municipiu.

În ultimii patru ani, au fost reabilitate termic, prin diferite programe, 45% din blocurile din municipiul Slatina, fondurile cheltuite în acest sens de la bugetul local și cel național ajungând la 60 de milioane lei. Odată cu finalizarea lucrărilor la cele 91 de blocuri, procentul celor reabilitate termic va ajunge la 60%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS