12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de craioveni la Zilele oraşului

Mii de craioveni la Zilele oraşului

http://www.youtube.com/watch?v=4Iurf0pcQMs

\n

Craiovenii au venit în număr mare, sâmbătă seara, să petreacă de zilele oraşului în Centrul Craiovei. Până la ora începerii concertelor punctul de atracţie a fost Piaţa „William Shakespeare” unde cei mici au testat alături de părinţi maşinuţele electrice. Le-au făcut concurenţă serioasă, în ciuda preţului piperat, baloanele gonflabile plutitoare într-un perimetru de câteva zeci de metri pătraţi, umplut cu apă. Trambuline cu corzi elastice au făcut şi ele senzaţie, cei mici aşteptând răbdători la cozi să plutească în aer.

Aglomeraţie mare şi la mesele amplasate pe stradă. Meniul apetisant le-a făcut cu ochiul craiovenilor care au rezistat cu stoicism în fumul gros pentru a gusta din preparatele ce sfârâiau pe grătare.

Pe aleile din English Park, printre măsuţele cu produse hand-made şi antichităţi craiovenii să îngrămădeau să caute suveniruri.

După o adevărată baie de mulţime şi de fum se ajungea în Piaţa Mihai Viteazul, în zona concertelor. Platoul din faţa Prefecturii era şi el plin de oameni, dornici să asiste la un adevărat show de muzică şi dans. “Tu” al Oanei Radu a deschis şi închis recitalul oltencei, iar Delia Matache a aruncat cu “Parfum de fericire”, pentru ca apoi să invoce amintirile frumoase de pe vremea N&D-ului, cu piesa „Haide vino înapoi”, reuşind un recital pe gustul audienţei.

La ceas de seară, în faţa unui public numeros ce făcuse ca Piaţa să devină neîncăpătoare cei şase îndrăgiţi artişti moldoveni din trupa „Zdob şi Zdub” au venit să bată toba în Bănie. S-a sărit în sus pe fiecare metru pătrat, iar fanii le-au fredonat piesele la unison.

Seara s-a încheiat alături de australianul Faydee.

Duminică, în ultima seară de concerte, craiovenii vor putea asista la un spectacol grandios al Operei Române Craiova, „Carmina Burana”. Pe cele două scene amplasate în Piaţa „Mihai Viteazul“, vor urca peste 300 de artişti, într-un spectacol conceput de regizorul-coregraf Francisc Valkay. Imaginea unui elicopter ce va survola spaţiul aerian şi un spectaculos foc de artificii vor completa tabloul unui eveniment muzical unic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS