15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: O firmă din Turcia va efectua lucrări de construcţie la baza militară de la Deveselu

Olt: O firmă din Turcia va efectua lucrări de construcţie la baza militară de la Deveselu

Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA) a atribuit un contract în valoare de 33,6 milioane de dolari firmei turceşti Zafer Taahhut Insaat ve Ticaret A.S. pentru lucrări de construcţie la baza militară Deveselu din judeţul Olt, potrivit unui comunicat al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, citat de Mediafax.ro. Contractul atribuit de Corpul de Ingineri al Armatei americane în Europa are ca obiectiv construirea unei clădiri cu două etaje în care vor fi amenajate mai multe încăperi şi o cantină, un depozit, o unitate medicală, un punct de control la intrarea în bază şi alte facilităţi. Totodată, vor fi construite mai multe drumuri asfaltate şi parcări. Firma câştigătoare va efectua lucrări de instalaţii electrice, apă şi canalizare, va realiza sistemul de protecţie împotriva incendiilor şi cel de alarmă, precum şi sistemul de telecomunicaţii şi de gestionare a informaţiilor.

Acesta este cel de-al patrulea contract atribuit de Guvernul SUA în cadrul lucrărilor de la Deveselu. Primul contract, în valoare de 3,3 milioane de dolari, a fost atribuit în decembrie 2012 firmei româneşti SC Glacial PROD SRL, din Ilfov, pentru construirea facilităţilor provizorii. În martie 2013, firma americană Exelis Systems Corporation a câştigat un contract pe o durată de 31 de luni, în valoare de 5,7 milioane de dolari, pentru servicii de mentenanţă şi utilităţi. Cel mai mare contract, de 134 milioane de dolari, a fost adjudecat, în iulie 2013, de firma Kellogg, Brown & Root Services.

Guvernul SUA a alocat, în bugetul pe 2014, 80 de milioane de dolari pentru construcţiile militare de la baza Deveselu, această sumă adăugându-se celor 20,8 milioane de dolari care au fost alocate în anul fiscal 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS